Kosten

Vergoeding eerstelijns- psychologische hulp

Sinds 1 januari 2008 is de eerstelijnspsychologische zorg in uw basisverzekering opgenomen. Dit kan elk jaar per 1 januari veranderen.

Vanaf 1 januari 2012 worden vanuit de basisverzekering vijf consulten vergoed per jaar. Per consult is er een wettelijk bepaalde eigen bijdrage van € 20,--. Naast de basisverzekering vergoeden de meeste verzekeraars vaak ook nog een aantal extra zittingen in de aanvullende verzekeringen. Wij raden u aan bij uw eigen zorgverzekeraar na te vragen wat de vergoeding in uw geval is. Het loont soms de moeite om pakketten van verzekeraars te vergelijken. Vergeet u hierbij niet het verplicht eigen risico dat u heeft van 350 euro per jaar waar de eerstelijnspsychologische zorg ook onder valt.

De meeste DEP-psychologen hebben contracten met zorgverzekeraars. Dan gelden de met die verzekeraar gemaakte tariefafspraken.
In 2014 verandert de hele structuur van de geestelijke gezondheidszorg in Nederland ingrijpend. Wij houden u op deze site en ook op de sites van onze individuele praktijken hierover op de hoogte.

Salland Verzekeringen (nu bekend onder de naam ENO)

Veel mensen uit Deventer en omgeving zijn aangesloten bij 'Salland-verzekeringen'. Wilt u informatie over vergoeding van eerstelijnspsychologische hulp door deze zorgverzekeraar dan verwijzen wij u graag naar de website: www.salland.nl.

Go to top